Dit ben ik.

Diploma's na middelbare school:

  • CIOS 
  • Pabo 
  • Opleiding voor Speciaal onderwijs
  • Remedial teacher
  • BSM de Jong ®
  • Beelddenktrainer
  • Geïntegreerde technieken
  • Webinars over specifieke leer- en gedragsproblemen

Ik ben Thecla Walta, 54 jaar en ik werk 30 jaar in het speciaal basisonderwijs. Ik vind het nog steeds een groot voorrecht om met kinderen te werken. Het mooiste is als kinderen het ineens snappen en plezier krijgen in het leren; als ze genieten van school en ze vanzelf met sprongen vooruit gaan!
In de loop der tijd ben ik kinderen tegen gekomen bij wie dit allemaal niet vanzelf goedkwam. Hoe hard, geduldig en goed ze ook werkten en hoe veel individuele hulp ik ook gaf. Hoe kan het dat het leren dan toch niet wil lukken ?
Toen ik zelf twee dyslectische dochters kreeg, kwam alles nog dichterbij. Het zijn twee geweldige, gevoelige en slimme meiden, maar toch kwam dit er op school niet altijd uit, ondanks alle extra hulp en intensief oefenen thuis. Ik wilde weten waardoor dat komt. Mijn nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat ik de BSM de Jong opleiding wel moest gaan doen.
Door de BSM studie en ervaring ben ik gaan begrijpen dat je beperkt kan worden door allerlei processen in je lijf, die er voor zorgen dat je niet optimaal kan presteren op school of op je werk. Maar..als je de oorzaak van dat probleem gevonden hebt, kan je dit langzaam maar zeker oplossen. Door voeding en lichamelijke oefeningen veranderen de lichaamsprocessen. Langzaam maar zeker verandert er iets in het functioneren van je kind en komt er uit wat er altijd al in heeft gezeten.

Het laatste schooljaar ben ik actief bezig met bewegend en spelend leren op mijn huidige basisschool (voor Speciaal onderwijs,) Ik merk dat kinderen op deze manier weer met plezier naar de lessen komen en ook duidelijk vooruit gaan.

Vorig schooljaar heb ik met veel plezier RT  gegeven op verschillende scholen in Veenendaal, waar ik door middel van bewegend en spelend leren kinderen extra ondersteuning/hulp gegeven heb op het gebied van spelling/taal/lezen en rekenen. Dit schooljaar heb ik samen met een collega verschillende bootcamps verzorgd op het gebied van rekenen (onderwerpen als getalbegrip tot 20, tafels en delen, metriek stelsel). Kinderen , collega's en wijzelf werden hier erg enthousiast van. In de toekomst hopen we dit op meerdere scholen te gaan doen.