Dit ben ik.

Diploma's na middelbare school:

  • CIOS 
  • Pabo 
  • Opleiding voor Speciaal onderwijs
  • Remedial teacher
  • BSM de Jong ®
  • Beelddenktrainer
  • Geïntegreerde technieken
  • Webinars over specifieke leer- en gedragsproblemen
  • Bootcamp trainer (rekenen)

Ik ben Thecla Walta, 57 jaar en ik werk ruim 30 jaar in het speciaal basisonderwijs. Ik vind het nog steeds een groot voorrecht om met kinderen te werken. Het mooiste is als kinderen het ineens snappen en plezier krijgen in het leren; als ze genieten van school en vanzelf met sprongen vooruit gaan!
In de loop der tijd ben ik kinderen tegen gekomen bij wie dit allemaal niet vanzelf goed kwam. Hoe hard, geduldig en goed ze ook werkten en hoe veel individuele hulp ik ook gaf. "Hoe kan het dat het leren toch niet wil lukken ? "vroeg ik me af.


Toen ik zelf twee dyslectische dochters kreeg, kwam alles nog dichterbij. Het zijn twee geweldige, gevoelige en slimme meiden. Toch kwam dit er op school niet altijd uit, ondanks extra hulp en intensief oefenen thuis. Ik wilde weten waardoor dat komt. Mijn nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat ik de BSM de Jong opleiding wel moest gaan doen.


Door de BSM studie en ervaring ben ik gaan begrijpen dat je beperkt kan worden door allerlei processen in je lijf, die er voor zorgen dat je niet optimaal kan presteren op school of op je werk. Maar...als je de oorzaak van dat probleem gevonden hebt, kan je dit oplossen. Door voeding en lichamelijke oefeningen veranderen lichaamsprocessen. Langzaam maar zeker verandert er iets in het functioneren van je kind en komt er uit wat er altijd al in heeft gezeten.

 

Een paar jaar geleden heb ik met veel plezier RT gegeven op verschillende scholen in Veenendaal. Ik gaf ondersteuning/ hulp door middel van bewegend en op het gebied van spelling/taal/lezen en rekenen. Ik werkte met groepjes kinderen van verschillende leeftijden.

Vorige schooljaren heb ik samen met een collega verschillende bootcamps verzorgd op het gebied van rekenen (onderwerpen als getalbegrip tot 20, tafels en delen, metriek stelsel). Ik heb het certificaat Rekenbootcamp & Spellingbootcamp trainer. Kinderen, ouders, collega's en ik zelf zijn hier erg enthousiast over. Kinderen oefenen en herhalen nu sommen en spllingsregels vanzelf en met plezier. Door die herhaling gaat het leren van bijvoorbeeld tafels spelenderwijs.

De laatste jaren ben ik steeds meer actief bezig met bewegend en spelend leren op de Horizon in Arnhem (een school voor Speciaal basisonderwijs,)

Met het thuisonderwijs (wegens Corona) ben ik bezig geweest met het maken van filmpjes voor bewegend leren. Ik vond het belangrijk dat kinderen niet alleen op de computer of tablet werkten, maar ook bewegend konden leren en oefenen. Ze stuurden mij filmpjes terug met allerlei nieuwe ideeën om te oefenen voor b.v. het leren van  tafels en het oefenen met breuken. Een mooie ervaring.

Zoals hierboven al vermeld staat ben ik als leerkracht werkzaam op de Horizon in Arnhem (op maandag t/m woensdag). Dit schooljaar ondersteun ik kinderen die moeite hebben met rekenen en spelling in de onder- midden en bovenbouw. Daarnaast sta ik een dag voor de groep als leerkracht.  Op donderdag en vrijdag heb ik ruimte voor mijn praktijk aan huis. Als u contact met mij wil opnemen verwijs ik naar de pagina contact.

Wilt u een zien hoe dat bewegend leren eruit ziet ? Hieronder zijn via de links twee filmpjes bekijken die gebruikt zijn tijdens het thuiswerken voor leerkrachten en leerlingen.

Eerste een filmpje voor tafels oefenen en daarna een voor spelling :

https://youtu.be/_oTxVYW5Hc0 

 https://youtu.be/6CsteQfEtw4

 

In juni 2020 heb ik de cursus bootcamp rekenen met succes gedaan. Ik ben inmiddels een gecertificeerd bootcamp trainer en biedt vanaf nu bootcamps aan voor kinderen, ouders en leerkrachten

Maak jouw eigen website met JouwWeb